/
 Onderwijsrecht

Op 8 november verzorgde Jillian van Damme – in samenwerking met het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) – een cursus ‘Onderwijsrecht voor de praktijk’ voor medewerkers van het Studenten Rechtsbureau Maastricht. Een succesvolle middag, uiteraard afgesloten met een borrel.

Het Rechtsbureau Maastricht krijgt veel vragen van studenten over een verscheidenheid van onderwijsrechtelijke onderwerpen. Studenten krijgen tijdens hun studie vrijwel geen informatie over het onderwijsrecht. Samen met het LSR is een cursus samengesteld met als doel rechtswinkels (in sneltreinvaart) de hoofdzaken van dit rechtsgebied eigen te laten maken. Rechtswinkels kunnen hierdoor studenten met vragen en uitdagingen op het terrein van het onderwijsrecht van informatie voorzien en ondersteunen. Uiteraard wordt ook dieper ingegaan op specifieke onderwerpen die vaak voorbij komen: het bindend studieadvies, fraude en plagiaat, het studievisum voor de buitenlandse student en studievertraging en aansprakelijkheid. Een cursus met praktische insteek, voor en over studenten.

Meer informatie

Vragen over dit onderwerp of interesse in een cursus (op maat)? Neem rechtstreeks en vrijblijvend contact op met Jillian van Damme, advocaat onderwijsrecht. Mail hiervoor naar: vandamme@honoreadvocaten.nl, of bel: 030 214 51 50.