R.J.C. (Rolf) BindelsAdvocaat arbeidsrecht & onderwijsrecht

“Strijdlustig, bevlogen en betrokken”

Rolf is sinds 2002 advocaat en wilde al van jongs af aan dit geweldige vak uitoefenen. Voor Rolf is de advocatuur een manier van leven, net zoals de wereld rondreizen – een andere grote passie van Rolf.

Rolf is gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Naast het voeren van procedures adviseert Rolf, met name de laatste tijd, veel werkgevers in verband met de razendsnelle ontwikkelingen binnen het arbeidsrecht. Ook verzorgt Rolf seminars arbeidsrecht en is hij verbonden als docent Arbeidsrecht aan de Hogeschool van Amsterdam.

Rolf is daarnaast uitgegroeid tot een specialist in onderwijsrecht en één van de eerste onderwijsrechtadvocaten die bewust ervoor gekozen heeft om studenten bij te staan. Naast vele uiteenlopende individuele studentenkwesties staat de onderwijsrechtspraktijk van Rolf ook aan de basis van grote collectieve studentenbelangen en onderwijszaken. Tot heden altijd met groot succes. Rolf stond en staat voor en achter studenten.

Hij werkt hierbij nauw samen met een team van gepassioneerde en gespecialiseerde kantoorgenoten en met externe belangenorganisaties zoals het Landelijk Studenten Rechtsbureau (LSR) en Studentenraden. Door deze unieke samenwerking wordt voor studenten een optimaal resultaat bereikt. En daar is hij en zijn wij trots op!

Voor meer informatie of een (vrijblijvende) kennismaking, neem gerust contact op met Rolf via bindels@honoreadvocaten.nl.

Opleidingen:
– Nederlands recht, Universiteit Utrecht, 2000

Bijzonderheden:
– Lecturer ‘Corporate law’ aan de Universiteit van Amsterdam
– Docent ‘Arbeidsrecht’ aan de Hogeschool van Amsterdam
– Lid van de European Employment Lawyers Association
– Huisadvocaat Landelijk Studenten Rechtsbureau
– Lid van de Geschillenadviescommissie van de Hogeschool van Amsterdam
– Lid van de Vereniging voor Onderwijsrecht
– Gastspreker seminars, congressen en praktijkdagen
– Auteur: ‘Het onderscheid tussen onregelmatigheden en fraude; handleiding voor examencommissies’

Vreemde talen:
– Engels
– Duits

Rechtsgebiedenregister:
Rolf Bindels heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
– Arbeidsrecht
– Onderwijsrecht

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.